Wat 7 mensen zeggen over Bar Gui
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Bij Bar Gui gegeten via Dining with the Stars. Uitstekend geluncht. Eenvoudige maar zeer smaakvolle gerechten en een gastvrij onthaal en uitstekende bediening.
Het was het allemaal net niet.
Heerlijk eten in gezellige sfeer en leuke bediening.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Bar Gui
Keuken: Frans, Nederlands
Bar Gui aan de Prinsengracht in Amsterdam is de nieuwe culinaire hotspot van chef-kok Guillaume de Beer, bekend van de Breda Group. In de sfeervolle kelder van het voormalige Café Bistro de Fles kookt De Beer zijn levensverhaal. Elk gerecht op de kaart heeft een connectie met zijn leven en loopbaan. De keukenstijl is simpel, met de nadruk op het product. Geen overbodige smaken, schuimpjes of gelletjes, maar een ruim stuk van het hoofdingrediënt, aangevuld met een saus vaak gemaakt van hetzelfde product. Bij Bar Gui zijn de bereidingen perfect en de sauzen subliem. Denk aan boterzachte makreel met mandarijndressing en gemberolie, of gegrilde spitskool met Oude Remeker kaas en wintertruffel.
De menukaart weerspiegelt de Bretonse en Brabantse invloeden van De Beer. Hij neemt je mee langs de kust van Bretagne, een plek waar hij als kind veel tijd doorbracht en nog steeds elke zomer naartoe gaat. Bij Bar Gui wordt gewerkt met een vast menu, een ‘carte blanche’, waarbij gasten verrast worden door de culinaire hoogstandjes van De Beer. Met dit concept heeft hij al snel een eerste koksmuts weten te bemachtigen. Naast Bar Gui is De Beer ook eigenaar van Paindemie in Amsterdam. Na zijn vertrek bij The Breda Group koos hij voor het zelfstandig ondernemerschap om weer eigen baas te zijn.