Wat 367 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Mijn hoogzwangere vrouw en ik hebben maandagavond herlijk in Atelier Wolf gegeten. Niet alleen het menu was bijzonder, ook de attente bediening was prettig. Mijn vrouw kreeg in plaats van het wijnmenu de lekkerste cocktail-achtige dranken voorgeschoteld, passend bij elk gerecht. Chapeau!
Voor de derde keer gegeten bij Michael Wolf en zijn team. Ook deze keer met een all-inclusive aanbod via diningcity en de verhouding prijs-kwaliteit is werkelijk ongeëvenaard! Heerlijk eten met bijpassende wijnen in een ontspannen sfeer. Tot de volgende keer maar weer!
Heerlijk gegeten, porties waren aan de kleine kant. Goede wijnkeuze door sommelier. Gaf hierbij verassende wijnkeuzes, die niet binnen het arrangement vielen, echter zeer goed gepaard gingen met het diner.
Originele plek met leuke sfeer. Tafels aan de voorkant, krap opgesteld. Hierdoor weinig intimiteit. We werden...
Heerlijk gegeten, porties waren aan de kleine kant. Goede wijnkeuze door sommelier. Gaf hierbij verassende wijnkeuzes, die niet binnen het arrangement vielen, echter zeer goed gepaard gingen met het diner.
Originele plek met leuke sfeer. Tafels aan de voorkant, krap opgesteld. Hierdoor weinig intimiteit. We werden verwezen naar deze tafel, terwijl er ook nog andere tafels beschikbaar waren.
Service kon beter door wijn eerder te serveren dan het eten. Tevens werd er meermalen het zelfde gevraagd door verschillenden obers (denk aan allergieën, of er al koffie en thee zou worden geserveerd). Verder goede service, qua garderobe, vriendelijkheid en het serveren van de gerechten.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’