Wat 367 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Gisteravond hier gegeten. Kreeg een tafeltje naast de open keuken wat heel fijn was om de bedrijvigheid in de keuken “mee te maken”.
M’n “gastheer” was supervriendelijk en goedlachs en de rest van zijn team waren ook erg aardig en klantvriendelijk. Het eten was heerlijk en mooi opgediend, het ene gerecht beviel so...
Gisteravond hier gegeten. Kreeg een tafeltje naast de open keuken wat heel fijn was om de bedrijvigheid in de keuken “mee te maken”.
M’n “gastheer” was supervriendelijk en goedlachs en de rest van zijn team waren ook erg aardig en klantvriendelijk. Het eten was heerlijk en mooi opgediend, het ene gerecht beviel soms natuurlijk meer dan de ander, maar het kon ook niet anders met 15 gerechtjes. Maar echt genoten! TOP!!
Heerlijk heerlijk heerlijk
Mijn zoon en ik hebben onze dagje Amsterdam heerlijk kunnen afsluiten. Lekkere en bijzondere gangen met allemaal een lust voor het oog en smaak. Wij hadden de 15 gangen met een lekker fles wijn erbij genomen. Dit is was een waar smaakbeleving.
Service was perfect, gezellig en kundig team. Locatie perfect ( vlakbij station) en interieur zeer sfeervol. Zeker voor herhaling vatbaar.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’