Wat 367 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
A long dinner with many dishes to taste. A nice game the one of reviewing each dish )
Een geweldige avond met 15 heerlijke proeverijtjes die de maag van een grote eter niet zullen vullen. Maar zeer van harte aanbevolen, als je een fijnproever bent. En erg leuk idee om - vrijblijvend - opmerkingen bij elke gang van het menu te kunnen opschrijven. Hierdoor aten we erg bewust: vinden we het lekker of ni...
Lees hele reviewEen geweldige avond met 15 heerlijke proeverijtjes die de maag van een grote eter niet zullen vullen. Maar zeer van harte aanbevolen, als je een fijnproever bent. En erg leuk idee om - vrijblijvend - opmerkingen bij elke gang van het menu te kunnen opschrijven. Hierdoor aten we erg bewust: vinden we het lekker of niet en waarom? We probeerden andere termen te verzinnen voor "lekker" en "heerlijk"... Ook konden we de handgeschreven "heel erg bedankt voor de gezellige avond!" op onze rekening erg waarderen! Aangezien dit menu wisselt per seizoen, komen we vast nog een keer langs!
Wauw wat een geweldige gerechten. Alle 15 gangen hadden hun eigen identiteit en smaakexplosie. Iedere keer als we dachten deze gang is de lekkerste, kwam er weer een nieuw prachtig gerecht aan. Mijn vriend en ik hebben echt genoten van het heerlijke eten en de geweldige service!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’