Wat 367 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Gisteren voor het eerst in dit restaurant geweest. Heerlijk gegeten; prachtige kunstwerkjes, heerlijke smaak, porties van goed formaat (a la tussengerecht). Wijn-spijs combinatie in orde, maar niet uitmuntend.
Wij komen zeker nog eens terug.
Wij hebben ontzettend lekker gegeten, ik denk dat de avond voor het personeel een beetje stress vol verliep, maar daar was aan de tafeltjes niets van te merken. Men bleef even vriendelijk en nam de tijd om de gerechten toe te lichten. Kom zeker terug!
Op deze bijzondere cultuur historische locatie komen de voetjes letterlijk en figuurlijk van de grond. Zo smakelijk en feestelijk worden de borden gepresenteerd. Verse producten, verfijnd, passie en talent. Mooie wijnkaart met biologische wijnen. Relaxde, vriendelijke en klantgerichte sfeer. Aanrader. Must have done experience.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’