Wat 367 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Het eten was werkelijk fantastisch, het restaurant is prachtig. We hadden een mooie tafel met uitzicht op de open keuken en het water. Zo te zien hing er een hele ontspannen sfeer in het team, wat te zien was in de keuken en in de bediening. De service maakte het helemaal compleet. Van tevoren een doosje met een fle...
Lees hele reviewHet eten was werkelijk fantastisch, het restaurant is prachtig. We hadden een mooie tafel met uitzicht op de open keuken en het water. Zo te zien hing er een hele ontspannen sfeer in het team, wat te zien was in de keuken en in de bediening. De service maakte het helemaal compleet. Van tevoren een doosje met een flesje water, handdoekje en pepermuntje om je diner fris te beginnen. Naast het menu kregen we een broodje, amuse, extra gang en friandises bij de koffie. Na afloop van het diner een bonnetje met een handgeschreven boodschap, echt een geweldige avond!
In het kader van de Restaurantweek genoten van een top lunch van 4 gangen, vooraf gegaan door een uitstekende amuse.
Prijs/kwaliteit prima in orde.
Voor herhaling vatbaar.
We hebben hier gegeten met de restaurantweken en het menu dat ze serveerden was heerlijk. Het was een vast vier-gangenmenu met daarbij opties voor uitbreiding met een kaasplankje en/of een wijnmenu. De service was erg goed waarbij ook direct werd gevraagd naar eventuele dieetwensen. Ook heeft het personeel veel kenn...
Lees hele reviewWe hebben hier gegeten met de restaurantweken en het menu dat ze serveerden was heerlijk. Het was een vast vier-gangenmenu met daarbij opties voor uitbreiding met een kaasplankje en/of een wijnmenu. De service was erg goed waarbij ook direct werd gevraagd naar eventuele dieetwensen. Ook heeft het personeel veel kennis van de bijpassende wijnen. De porties waren goed qua grootte zodat je niet met een overvol gevoel weg zal gaan. Al het vlees is biologisch en met zorg bereid. Er werden hele mooie smaakcombinaties gemaakt, die je zelf niet zo snel zou bedenken. Echt een aanrader.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’