Wat 370 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Zeer vriendelijke bediening. Er werd echter weinig informatie gegeven. Bij het wijnarrangement werd bijna niets over de wijnen verteld. Voorbeeld: dit is een witte wijn met een licht zoetje. (Bij desert) Dit kan een stuk professioneler.
Met de restaurantweek eens bij wolf gaan eten, een super gaaf en hip restaurant op een oud brugdeel. Bij aankomst bij het restaurant was de spanning al erg groot, de fakkels hebben een echte aantrekkingskracht en ergens ook iets sprookjesachtig,
Helaas bij binnenkomst werden we de eerst 5 minuten niet begroet en e...
Met de restaurantweek eens bij wolf gaan eten, een super gaaf en hip restaurant op een oud brugdeel. Bij aankomst bij het restaurant was de spanning al erg groot, de fakkels hebben een echte aantrekkingskracht en ergens ook iets sprookjesachtig,
Helaas bij binnenkomst werden we de eerst 5 minuten niet begroet en eigenlijk helemaal genegeerd door het bedienend personeel wat toch met 4 man aan de bar stond. Uiteindelijk toch nog aangesproken waarna ik en mijn diner partner naar een tafel geleid werden. We hadden keuze uit een 4 tal tafels en kozen voor een tafel dichtbij de keuken (altijd leuk om te zien hoe men werkt).
De keuken zag er vrij rommelig uit voor een open keuken maar de gerechten waren integendeel zeer zorgvuldig opgemaakt en enorm goed op smaak! Zeker complimenten waard vooral de zeebaard met zeeuwse mosselen was zeer lekker.
Bediening viel helaas, integendeel tot de keuken en sfeer wel enorm tegen. De kelner had geen idee welke wijn er bij de gerechten pasta waarna we dus enkele wijnen probeerde voor we de keuze konden maken. De wijnglazen van het proeven werden helaas niet meegenomen daarna. Aangezien de broodbordjes en amuse bordjes ook niet werden meegenomen raakte de kleine tafel al snel vol waarna ik naar mijn tafelpartner grapte dat we met een paar stappen ook best zelf de borden naar de afwas konden brengen. Uiteindelijk toch maar een kelner geroepen om de glazen en borden mee te nemen. Maar ook daarna kregen wij niet echt het gevoel dat er belang aan ons bezoek gehecht werd want ook daarna werden borden ingezet voordat de oude borden waren weg genomen en bestek was ingezet.
Ook werd erde rest vanbde avond verder geen wijn of water aangeboden, dus ook om water hebben we maar gevraagd en de wijnen hebben we verder maar laten zitten na het eerste glas. Ook moesten we een 20 minuten wachten na de koffie waarna ik zelf maar de rekening ben gaan halen en ook bij vertrek werd ons verder weinig aandacht geboden (zelf geen prettige avond)
Al met al leuke zaak voor goed eten maar verwacht van de bediening niet al te veel.
Voor ons jubileum zijn we naar Wolf Atelier gegaan tijdens de Restaurant Week. De service was perfect, het ontvangst was erg leuk en het eten was subliem. Ze hadden overal aan gedacht, zoals een klein "verrassingsdoosje" op tafel met daarin de essentials, om het menu heen waren vele extra's en we hebben fijn getafeld door de heerlijke keuken maar ook in deze hele mooie inrichting!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’