Wat 370 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Voor de zoveelste keer uitstekend gegeten. Echt ongewoon hoog niveau. Bediening is heel erg verbeterd en nu bijzonder goed. Een Michelinster zou me niet verbazen. Maar doe maar niet want dan wordt het allemaal misschien veel duurder dan de schappelijke prijzen van nu. Hoop wel dat die werkelijk vreselijk lawaaierige Duitse gasten er volgende keer niet weer zijn.
Genoten hebben we van het all inclusive menu. We begonnen met een heerlijk glas cava en een amuse, daarna volgde o.a een heerlijke steak tartare en een stukje vis (volgens mij was het zeebaars). We hebben ons heerlijk in de watten laten leggen en genoten van de wijn en spijs combi's. Komen zeker nog een keertje terug!
Voor ieder gerecht, prachtige kleurrijke compositie, vier/vijf verschillende smaken; topchef, topkeuken. Goede prijs/kwaliteit verhouding.
Prachtig pand, uitstekend bereikbaar.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’