Wat 1021 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Goed gegeten, niet super speciaal. Er lang moeten wachten in het begin omdat iedereen op dezelfde tijd had gereserveerd, daar konden misschien weinig aan doen. Soigné in Bussum vinden we toch echt nog wel een stukje beter.
Wat hebben we een heerlijke avond gehad bij Tante Koosje!
Wat is dit een leuk restaurant om te zitten. Heel knus, tafels staan toch niet te dicht op elkaar. Echt alsof de tijd heeft stil gestaan en je in een woonkamer zit van 1900. Mooie zware gordijnen, oude kasten, volgens mij is zelf het toilet nog in oude staa...
Wat hebben we een heerlijke avond gehad bij Tante Koosje!
Wat is dit een leuk restaurant om te zitten. Heel knus, tafels staan toch niet te dicht op elkaar. Echt alsof de tijd heeft stil gestaan en je in een woonkamer zit van 1900. Mooie zware gordijnen, oude kasten, volgens mij is zelf het toilet nog in oude staan. Het voelt heel huiselijk. Waar goede restaurants soms te strak en kil kunnen zijn, is dit een heerlijke plek. Ontspannen, bediening is goed maar niet te formeel, gewoon precies goed.
We begonnen met en heerlijk aperatief, een heerlijke rose prosecco en waar je alcoholvrij vaak niet meer fantasie hebt dan een spa rood, waren ze hier origineel en kreeg ik Crodino geserveerd.
Het diner ging van start met een heerlijke amuse van marshmellow gemaakt van misosoep en verse zalm in korstje van wier met rozenwater. We kregen heerlijk brioche en mooie olijfolie en lekkere gezouten boter, mooi bij dat zoete brood.
Het voorgerecht was een steak tartare van kalf en een gamba met appelschuim, schaaldierenjus en rozijnen. Zo mooi hoe die smaken, zo verschillend, zo mooi samen gaan.
Natuurlijk werd een passende wijn geschonken, zo ook bij het hoofdgerecht, lamsrug met groenten van de barbeque en lamsjus. Ik heb er geen andere woorden van als heerlijk.
Met dessert werden we helemaal verwend door eerst nog een amuse te krijgen van kersen-verveine ijs in een huisgemaakt hoorntje gevuld met vanillehangop. Het echte dessert was precies zo als het moet zijn, zoet, fris en chocola. Verse aardbeiden, witte chocolade parfait, rabarber gestoofd in sinasappelsap en donkere chocolademousse. Verrukkelijk.
Het viel mij op dat veel mensen geen koffie namen na het dessert. Een waar gemis. Want dat is een dessert op zich. Buiten je koffie of thee naar keuze krijg je ieder een bordje met heerlijkheden, huisgemaakte bonbon, brownie, marshmellow van limoen en basilicum, macaroon en een ovenverse madeleine! Een perfecte afsluiter van een perfect diner!
Het was heerlijk om hier te zijn en zo in de watten gelegd te worden!
Eten was heerlijk en verrassend, sfeervolle locatie en uitstekende service. We hebben een heerlijke avond gehad.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.