Wat 1021 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
In een woord: genoten! Heerlijke gerechten, hele goede service, vriendelijke bediening. We voelden ons thuis in deze 'huiskamer'.
We hebben een leuke avond gehad met heerlijk eten. De bediening was vakkundig en persoonlijk.Ook het BOB wijnarrangement was bijzonder goed gekozen bij de gerechten. We gaan zeker nog een keer terug.
Tijdens "Dining with the Stars" Tante Koosje bezocht.
Gastvrij en gemoedelijke ontvangst.
De smaakloze marshmallow als amuse vonden we zeker geen sterk begin maar verder wel mooie gerechten met prima smaak alleen we hadden meer verrast willen worden met gecombineerde smaakbelevingen. Verwacht toch dat een met 1 ...
Tijdens "Dining with the Stars" Tante Koosje bezocht.
Gastvrij en gemoedelijke ontvangst.
De smaakloze marshmallow als amuse vonden we zeker geen sterk begin maar verder wel mooie gerechten met prima smaak alleen we hadden meer verrast willen worden met gecombineerde smaakbelevingen. Verwacht toch dat een met 1 Michelin ster bekroond restaurant onderscheidend is en dat was het nu zeker niet.
De gedurende de hele avond goed attente personeel was na de koffie ver te zoeken met als gevolg dat we lang op onze rekening moeten wachten.
Ook de inrichting van het restaurant werden we niet echt enthousiast van.
Let wel, op zich een prima avond maar helaas niet het niveau wat we verwacht hadden.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.