Wat 345 mensen zeggen over DenC, Dik & Cunningham
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Een vriendelijke en vlotte bediening en heerlijk gegeten. Top, hier komen we terug.
Opzienbarend restaurant in Amsterdam”
Beoordeeld op 3 november 2013 NIEUW 31 oktober bezochten wij met 6 personen het nieuwe restaurant Dik & Cunningham, voorheen van een andere eigenaar opererend onder de naam restaurant Antoine. Wij hadden gereserveerd voor een "Dinner Deal" , voor de prijs van euro 24,50 voor 3 ...
Opzienbarend restaurant in Amsterdam”
Beoordeeld op 3 november 2013 NIEUW 31 oktober bezochten wij met 6 personen het nieuwe restaurant Dik & Cunningham, voorheen van een andere eigenaar opererend onder de naam restaurant Antoine. Wij hadden gereserveerd voor een "Dinner Deal" , voor de prijs van euro 24,50 voor 3 gangen, inclusief apéritief en koffie. Tot onze verrassing behoorde hier ook nog 2 amuses bij, waarvan vooral een pompoensoepje met hazelnootschuim absoluut bijzonder was, even als de sfeervolle en smaakvolle (ingetogen gedistingeerde) inrichting alsmede de twee professionele, korrekte dames, die in elk sterren-restaurant op hun plaats zouden zijn. Omdat ik beroepsmatig veel recensies schrijf en meestal negatief, was het extra plezierig nu eens een erg goede ervaring te hebben. Wat betreft het voorgerecht: zeebaarsfilet of terrine van kalf, beide gerechtjes voortreffelijk van smaak en weer net iets bijzonderder dan je dat doorgaans verwacht, ook al zou de hoeveelheid zeebaarsfilet of de terrine van kalf best iets meer mogen zijn, eventueel in de vorm van enige toevoegingen. Ook commerciëel gezien is dat van belang omdat de meeste gasten de hoeveelheid aan de kleine kant vinden en 25% meer lost dat probleem op. Het gaat er niet om of de chef-kok het wellicht en misschien terecht voldoende vindt, maar gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen en dat laatste is dan m.i. het belangrijkste. Het stokbrood was te slap en behoeft verbetering.
Het hoofdgerecht bestond uit koolvis etc. of proeverij van het hert. Ons gezelschap koos unaniem voor de laatste optie, wat niet wil zeggen dat het koolvis gerecht misschien net zo bijzonder en van hetzelfde culinaire niveau is, maar ja... het woord "koolvis" is niet zo populair en komt nu eenmaal als erg "basic"over. Ook hier, misschien volkomen ten onrechte want de chef-kok van dit restaurant zal er ongetwijfeld weer een absoluut hoogstandje van kunnen maken, maar een andere vissoort in vrijwel dezelfde prijsklasse, die beter klinkt , zal de belangstelling voor het visgerecht ongetwijfeld doen toenemen, en daar gaat het dus om.
Het nagerecht bestond uit een chocolade-dessert (mandarijn, pure chocola etc.) òf selectie van kaas etc. Het chocolade-dessert was zoals bijna alles vanavond weer een voltreffer, door alle tafelgenoten de hemel in geprezen. Het kaasgerecht voldeed zeker, maar 6 blokjes kaas in een rijtje op het bord (met marmelades en lekker notenbrood) was ondanks het lekkere kaas-assortiment wat simpel (het oog wil ook wat), en voor dat kaasgerechtje is geen kok nodig. Een alternatief met bijvoorbeeld camembert, honing etc. even in de oven etc. de chef-kok weet ongetwijfeld beter dan ik, om tot dezelfde prestatie te komen als bij het chocolade-gerecht het geval was.
De perfecte koffie toe met heerlijke friandises zorgden voor de perfecte culinaire afsluiting van deze avond.
De flessen huiswijn, wit en rood, waren zeker voor de prijs (24.50) prima.
Wij betaalden voor de dinner deal inclusief apéritief en twee amuses en koffie 24,50 per persoon, wat inderdaad een introductieprijs is en waar dit restaurant met slechts ongeveer 28 couverts (telde ik) , natuurlijk straks niet mee door kan gaan. Maar het zou fantastisch zijn wanneer een dergelijk menu (met wel de vermelding van de amuses, dat komt sterker over) in de toekomst voor 29,50 aangeboden zou kunnen, zonder apéritief en zonder koffie. Of dat commerciëel haalbaar is met slechts 28 couverts met een hoge bezettingsgraad kan ik niet voldoende exact calculeren. De keuze van slechts eén menu met twee keuze-gerechten per gang, zoals nu werd aangeboden zou al helpen. Er zijn goede restaurants (zoals Red, ook in Amsterdam bijvoorbeeld) die het met een dergelijk prijsniveau en ook slechts weinig keuze-gerechten heel goed doen, maar het culinaire niveau van Dik & Cunningham is hoger en wanneer Dik & Cunningham een ster zou kunnen krijgen, dan schiet de prijs natuurlijk wel omhoog.
In ieder geval is dit restaurant voor iedere fijnproever zeer aan te raden
Interesting and excellent food; nice atmosphere; will go back
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over DenC, Dik & Cunningham
Keuken: Mediterraans, Frans
Restaurant DenC in Amsterdam ligt nabij het gezellige Rembrandtplein en diverse theaters. Door de centrale ligging ten opzichte van diverse theaters (Carré, Kleine Komedie) is Restaurant DenC uiterst geschikt voor een snel diner voorafgaand aan het theater bezoek.
Een avond uit waarbij de zintuigen worden geprikkeld door een uitstekende keuken, passende wijnadviezen en een zeer prettige sfeer. Service staat daarbij hoog in het vaandel.
De menukaart is klein van opzet waardoor het makkelijk is keuzes te maken. Hierdoor kan ook de versheid van de producten gegarandeerd worden. Frans-Mediterrane gerechten kunnen op deze manier perfect bereid worden.
Het restaurant beschikt over een private dining ruimte voor 10 personen. Prima voor een zakendiner maar ook voor een privé diner waarbij mogelijk een speech gegeven wordt.